Herfst Stamppotje met Kipgehakt Balletjes

Bloemkool neemt de prominente plaats inneemt van de gele pieper. Dit maakt het stamppotje lekker fris en licht op de maag.  Daarnaast zijn zelfgedraaide kipgehakt balletjes uiteraard ultiem genieten. Je bepaalt zelf welke specerijen je aan het gehakt toevoegt, en voorkomt zo de overdaad aan zout en e-nummers die de supermarkt aan de ballen toevoegt.

Herfst Stamppotje met Kipgehakt Balletjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Herfst Stamppotje met Kipgehakt Balletjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Begin met het draaien van de balletjes. Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg de komijn, de chili, de oregano en een snuf zout toe en meng het goed door elkaar.
  2. Draai er gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal. Bak de gehaktballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat olijfolie.
  3. Snijd de bloemkool in stukjes en was deze. Kook de bloemkool in 8 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout.
  4. Giet de bloemkool af en stamp deze fijn met een stamper. Zo blijft er structuur in.
  5. Snijd de rucola grof en meng door de stamppot. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng deze samen met de gehakte bieslook door de stamp. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  6. Serveer de stamppot samen met de gehaktballetjes. Geniet!
Notities

bron suikervrij

Deel dit Recept

Geef een reactie