Herfstige pompoen muffins

Heerlijk dessert waar ook de kids gek op zijn.

Herfstige pompoen muffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Herfstige pompoen muffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
12porties 20minuten 50minuten
Porties Prep Tijd
12porties 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Voor de pompoenpuree kook je 400 gr stukken pompoen gaar in water.
  2. Giet het af en pureer de puree glad met een staafmixer. Je houdt ongeveer 300 gr pompoenpuree over. Laat dit afkoelen.
  3. Doe de bloem in een kom en voeg een snuf zout en het bakpoeder toe.
  4. Vijzel de specerijen (vooral de kruidnagel) en voeg dit bij de bloem.
  5. Doe de melk in een andere kom en meng dit met de olie en de 2 eieren.
  6. Meng de natte ingrediënten met een garde bij de droge ingrediënten. Net zoals je pannenkoekenbeslag maakt.
  7. Spatel tenslotte de pompoenpuree en de yacon siroop door het beslag.
  8. Neem een muffinpan en verdeel 12 muffin papiertjes over de vorm.
  9. Verdeel het beslag over de vompjes.
  10. Garneer de pompoen muffins met de pecannoten en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 170 graden.
  11. Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie