Hutsepot met spruitjes en lamsvlees
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
3uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schraap de wortelen en snij ze in stukken.
  2. Pel de uien en snij ze grof.
  3. Schil de rapen en snij ze in partjes, snij de selder in boogjes.
  4. Maak de spruitjes schoon.
  5. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  6. Doe het vlees in een grote pan, voeg water toe tot alles onderstaat en breng aan de kook voor 10 minuten.
  7. Giet af en doe de lamsschouder opnieuw in de pan.
  8. Hou de worst apart.
  9. Voeg water, uien, tijm, laurier en kruidnagel toe.
  10. Breng aan de kook, dek af en laat 2 uur sudderen.
  11. Doe alle gesneden groenten erbij, dek af en laat nog een uur pruttelen.
  12. Snij de worsten in hapklare stukken en schep ze door de hutsepot. laat nog 10 minuten pruttelen
  13. Breng op smaak met nootmuskaat, een snuifje peper en zout en serveer