Iers lamsstoofpotje met bier

Zin in een echt comfortfood gerecht ?

Iers lamsstoofpotje met bier
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Iers lamsstoofpotje met bier
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 30minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe de stukken lamsschouder in een kom en strooi hier het zout, peper en de bloem over.
  2. Meng alles goed door elkaar met je handen.
  3. Pak een grote koeken- of braadpan en bak hier het bacon in voor een paar minuten.
  4. Schep uit de pan.
  5. Voeg de boter toe aan de pan en laat warm worden.
  6. Bak hier op hoog vuur de stukken lam in aan totdat ze rondom dichtgeschroeid en bruin zijn. Schep ook dit uit de pan met een schuimspaan.
  7. Voeg de gesnipperde knoflook en 1 ui toe aan de pan en fruit dit totdat het zacht is en gaat kleuren.
  8. Schep de bacon, lam, knoflook, ui en het vet uit de pan in je ovenbestendige stoofpot.
  9. Schenk hier de runderbouillon en bier bij en roer de suiker erdoor.
  10. Laat dit vervolgens 1,5 uur stoven (175 graden in de oven).
  11. Daarna schep je de 2 uien in ringen, winterwortel en aardappelen in stukken, laurierblaadjes en takjes tijm erdoor.
  12. Laat dit nog 30 minuten stoven totdat de groenten zacht zijn, maar nog wel een beetje bite hebben.
  13. Proef de saus daarna en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  14. Serveer de Ierse lamsstoofpot in een grote schaal en strooi daar royaal nog wat gehakte peterselie over.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie