Deze traag gegaarde lamsstoofschotel in een kruidige mix van kruidnagel, laurier en zoetpittige gember is een ware smaakbeleving.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4porties | 20minuten | 100minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 20minuten |
Kook Tijd |
100minuten |
- 1 eetlepel gember gemalen
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel koriander zaad
- 5 stuks kruidnagel
- 3 stuks laurier
- 1 theelepel muskaatnoot
- 1 theelepel Rock Salt
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 kaneel stokje
- 800 g lamsbout in blokjes
- 3 teentjes knoflook geplet
- 1 stuk ui fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 g tomaat gehakte
- 800 ml water
- 200 ml griekse yoghurt
- 100 g bladspinazie
- 100 g pistachenoot grofgehakt
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Bak het lamsvlees, knoflook en de ui bruin in olijfolie.
- Voeg de Kaneelstokjes, Kruidnagels en Laurier toe en bak ongeveer 30 seconden, blijf roeren.
- Voeg Gember, Komijn, koriander en Cayennepeper toe en laat alles ongeveer een minuut bakken, blijf roeren.
- Voeg de gehakte tomaten, yoghurt en water toe.
- Roer en laat het lamsvlees afgedekt ongeveer 1,5 uur stoven of tot het vlees mals aanvoelt (voeg meer water toe indien nodig).
- Voeg de spinazie toe en roer voorzichtig.
- Breng op smaak met zout en bestrooi met de pistachenoten.
Recept door https://www.santamariaworld.com