Ingemaakte artisjokken op olijfolie

Deze maak je om te overwinteren en om s zomers er nog van te smullen! . De artisjokken blijven maanden houdbaar in de koelkast. Lekker in salades, op een geroosterde boterham met ricotta en enkele blaadjes basilicum of verwerkt in een pastasaus.

Ingemaakte artisjokken op olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Ingemaakte artisjokken op olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2 potten 20min 30min
Porties Prep Tijd
2 potten 20min
Kook Tijd
30min
Ingrediënten
Porties: potten
Ingrediënten
Porties: potten
Instructies
  1. Zet een kom met het sap van 2 citroenen en 1 l ijswater klaar. Halveer de grotere artisjokken en verwijder de buitenste harde bladeren en het hooi. Leg de artisjokken in het citroenwater zodat ze niet verkleuren (zie www.libelle-lekker.be/artisjok).
  2. Schik de artisjokken in een lage brede kookpot. Giet er de olie over en voeg het zeezout toe. Verwarm de olie op een zeer laag vuur. De olie mag nooit beginnen te borrelen! Pel de knoflook en snij ’m samen met de citroen in dunne partjes. Voeg ze, met de kruiden, toe. Laat 30 minuten pocheren en vervolgens afkoelen in de olie.
  3. Haal de artisjokken uit de olie, schik ze met de smaakmakers in gesteriliseerde bokalen. Giet er zoveel van de olie over tot ze onderstaan. Sluit de bokalen. Gebruik je bokalen met schroefdeksel, laat die dan ondersteboven afkoelen. De artisjokken blijven maanden houdbaar in de koelkast. Lekker in salades, op een geroosterde boterham met ricotta en enkele blaadjes basilicum of verwerkt in een pastasaus.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie