Italiaanse quinoa

Italiaanse lekkernij!

Italiaanse quinoa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Italiaanse quinoa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd
20minuten 20minuten
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 15 minuten nodig. Dit zou je evt. ook de avond van tevoren kunnen doen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
  4. Snij de paprika en de courgette in blokjes en bak deze mee. Ik had toevallig nog een gele paprika liggen. Maar het maakt in principe niet uit welke kleur je gebruikt. Ik vind zelf de rode stiekem het lekkerste.
  5. Voeg nu de tomatenblokjes toe en de oregano toe.
  6. Voeg de gekookte quinoa toe en meng het even doorelkaar. Breng de quinoa op smaak met peper en zout. Proef even tussendoor.
  7. Verdeel de Italiaanse quinoa over een ingevette ovenschaal.
  8. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de ovenschotel.
  9. Rasp er royaal Parmezaanse kaas overheen.
  10. Bak de quinoa ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is.
  11. Garneer de Italiaanse ovenschotel met wat verse basilicum.
Deel dit Recept

Geef een reactie