Deze saus is ideaal wanneer je soja-allergie hebt!
Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
15minuten | 5minuten | 24uur |
Prep Tijd |
15minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
5minuten | 24uur |
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 120 gram cashewnoten gedurende een nacht geweekt in een ruime hoeveelheid water
- 200 ml water
- 10 ml citroensap
- 3/4 el tahin
- 3/4 el mosterd
- 2 el edelgistvlokken
- peper
- zout
- nootmuskaat
Ingrediënten
Porties:
|
- Fruit in een pannetje de ui en de knoflook.
- Giet de cashewnoten af en spoel ze even.
- Doe de cashewnoten samen met het water in een blender.
- Als alle noten fijngemalen zijn en je een vloeistof krijgt, voeg je alle overige ingrediënten toe; ook de ui en knoflook.
- Blend nog een paar minuten zodat je een gladde massa krijgt. Proef en kruid eventueel nog bij naar smaak
Tip: Heb je liever een dikkere saus, neem dan minder water. Begin bijvoorbeeld met 100 ml water en voeg extra water toe tot je de gewenste dikte hebt.Kook of stoom enkele verse groenten, kook wat pasta (mijn voorkeur is speltpasta) en schep die door de opgewarmde saus.