kabeljauw in kokosmelk
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg er de sjalot , knoflook en chilipeper toe en stoof deze een 2tal minuten aan.
  2. Voeg dan de kokosmelk , vissaus , limoenschil , gember , citroengras , 2 koriandertakjes en de basilicum toe.
  3. Kruid de kabeljauw met zwarte peper en zout en leg hem in de kokosbouillon , hij moet gedeeltelijk ondergedompeld zijn.
  4. Breng de bouillon aan het sudderen , zet een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de kabeljauw op dit zacht vuur , net tegen de kook aan voor 6 minuten gaar worden.
  5. Leg de kabeljauw in een kommetje , Klop wat limoensap door de bouillon en kruid verder af naar smaak met peper en zout. Giet nu de bouillon over de vis , garneer met wat koriander en basilicumblaadjes en serveer er een limoenpartje bij. Heerlijk met wat bloemkoolrijst erbij