Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges

Orgaanvlees? ja af en toe want Bovendien is orgaanvlees heel veelzijdig en kun je het met allerlei sauzen, groenten en kruiden combineren. Conclusie? Je kunt orgaanvlees gerust op je menukaart zetten. Het valt zeker in de smaak en is gezond, zolang het met mate wordt gegeten.

Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4pers 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Snij de uien in flinterdunne ringen. Schil de asperges en kook ze ‘al dente’ in gezouten water.
  2. Haal de lever door de bloem, en kruid met zout en peper.
  3. Bak de uiringen in een eetlepel boter, strooi er de suiker over en kruid met zout. Bak de asperges in een eetlepel boter. Verhit de resterende boter in een ruime pan en bak de lever 'rosé' op een hoog vuur. Haal de lever uit de pan en giet het vet weg.
  4. Blus de pan met porto, laat kort inkoken en voeg de balsamico toe. Giet er vervolgens de bouillon bij en laat opnieuw inkoken tot een lichte jus. Breng op smaak met zout en peper, en giet de jus nadien door de zeef.
  5. Schik de lever op warme borden, lepel er de jus over en garneer met de gebakken ui en de asperges
Notities

bron vtm koken

Deel dit Recept

Geef een reactie