Kalfsvleeskroketten

De kroket is een heerlijke snack, maar als je hem frituurt niet zo gezond, dus bak hem af in je airfryer en maak hem gezond.

Kalfsvleeskroketten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kalfsvleeskroketten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 20minuten 70minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
70minuten 30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe het vlees samen met het water, peper en zout in een pan en breng het aan de kook.
  2. Schuim het water af als het kookt en doe het bouquet garni erbij.
  3. Als het vlees gaar is, draai je het vuur uit en laat je de bouillon afkoelen met het vlees erin.
  4. Je houdt ongeveer een halve liter over.
  5. Haal het vlees eruit en snijd dit in kleine blokjes.
  6. Zeef de bouillon.
  7. Maak nu de roux.
  8. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en snijd de sjalotjes zeer fijn.
  9. Voeg de sjalotjes toe en laat ze zachtjes fruiten.
  10. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water.
  11. Voeg de bloem toe aan de boter en roer deze er met een garde doorheen.
  12. Laat de bloem 1 tot 2 minuten garen tot het goudgeel van kleur is en loslaat van de pan.
  13. Giet geleidelijk de bouillon bij de roux.
  14. Laat de ragout al roerend 2 a 3 minuten doorkoken.
  15. Haal de pan van het vuur.
  16. Roer de uitgeknepen gelatine erdoor, samen met de slagroom, eierdooiers, worcestersaus en mosterd.
  17. Breng de ragout op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  18. Hak de peterselie fijn en roer samen met het vlees door de ragout.
  19. Dek af en laat afkoelen in de koelkast.
  20. Maak ondertussen het paneermeel, door de korstjes van het bruine brood te snijden en in je Airfryer op 120 graden te drogen.
  21. Als het is afgekoeld, kun je dit met een deegroller pletten of fijnmalen.
  22. Zeef de kruimels, zodat je grof en fijn paneermeel overhoudt.
  23. Verdeel de ragout in delen van ongeveer 75 gram.
  24. Rol ze door het fijne paneermeel en maak er een kroketje van.
  25. Was tussen elk kroketje door je handen met lauwwarm water, dan blijft de ragout minder plakken. Klop de eieren los en roer de bloem erdoor.
  26. Haal de kroketten door het mengsel en daarna door het grovere paneermeel.
  27. Herhaal dit twee keer.
  28. Je kunt de kroketten nu invriezen of afbakken.
  29. Als je ze gaat bakken spray je ze in met wat olie en bak je ze in 10 minuten op 190 graden goudbruin en gaar.
  30. Tip: Kroketten maken is best veel werk.
  31. Maak er in een keer heel veel en vries ze gerust in dat gaat prima.
Notities

Recept door Martin Senders ( The Philips Chef )

Deel dit Recept

Geef een reactie