Kastanjemousse

Een heerlijke variatie op ‘gewone’ chocolademousse: kastanjemousse!

Kastanjemousse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kastanjemousse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Klop de slagroom en zet koel weg tot gebruik. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Split te eieren en klop de eiwitten stijf met de helft van de kokosbloesemsuiker.
  3. Klop het eigeel, kaneel en de resterende suiker tot de massa verdubbeld is en je een wit schuim krijgt.
  4. Spatel hier voorzichtig de chocolade door en daarna beetje bij beetje de kastanjepuree.
  5. Als je een homogene massa hebt, spatel je er voorzichtig de room en het geklopte eiwit onder maar niet roeren. Heel voorzichtig omscheppen is de boodschap zodat je mengsel luchtig blijft.
  6. Giet de mousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
  7. Werk af met een koekje en wat fruit.
Deel dit Recept

Geef een reactie