Knolseldersoep met brugge kaas
Porties Prep Tijd
8 porties 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
8 porties 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snij de sjalot en knoflook fijn alsook de knolselder in kleine blokjes.
  2. Stoof voor 5 min alles aan in 1 eetlepel olijfolie.
  3. Voeg de kippenbouillon erbij , breng aan de kook en laat met deksel po de pot verder koken voor zo’n 20 minuten tot de knolselder gaar is.
  4. Mix de soep tot een gladde massa en giet ze door een vergiet zodat je ze fluweelzacht krijgt.
  5. Breng de soep op een middelmatig vuur weer aan de kook en voeg de brugge kaas erbij terwijl je continu voor zo’n 5 minuten in de soep blijft roeren tot de kaas volledig gesmolten is en opgenomen.
  6. Kruid af naar smaak met peper en zout.
  7. Dresseer de soep in mooie kommen en top af met wat verse tijm