Kruidenazijn

Kruidenazijn past perfect bij salades, aangezien het de opname van mineralen vermenigvuldigt.

Kruidenazijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kruidenazijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Passieve Tijd
20minuten 2weken
Prep Tijd
20minuten
Passieve Tijd
2weken
Instructies
  1. Snijd de kruiden/planten fijn
  2. doe alles in een glazen (goed gereinigde en gestoomde) pot
  3. de glazen pot dient helemaal gevuld te zijn
  4. Daarna overgiet je de kruiden met appelazijn* tot aan de rand en schroef er een plastic deksel op
  5. Laat de kruiden gedurende 3 weken trekken en zeef daarna het azijnkruidenmengsel zodanig er een mooie, lekkere azijn overblijft
  6. Bewaar de azijn in de koelkast
Notities

Sommigen bewaren zeer lang, anderen maar tot een half jaar. Wanneer er schimmel of een minder frisse geur aanwezig is, dan is de azijn bedorven.

Appelazijn heeft medicinale eigenschappen, zoals meer energie, een mooiere huid, een betere darmwerking en een beter metabolisme.

TIP: azijn doet metalen deksels roesten, daardoor is het aangeraden om plastic deksels te gebruiken. Indien je dit niet hebt kan je dit ook oplossen door eerst een stuk bakpapier over de glazen pot te trekken en daarna het deksel erop te schroeven.

Deel dit Recept

Geef een reactie