Lamskoteletje met knoflooksaus

Snel met heerlijke smaken.

Lamskoteletje met knoflooksaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lamskoteletje met knoflooksaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrijk de bol knoflook dun met olijfolie en zet hem in het mandje.
  3. Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 12 minuten.
  4. Pof de knoflook gaar.
  5. Meng intussen de kruiden met wat zeezout, peper en olijfolie.
  6. Bestrijk de lamskoteletjes heel dun met totaal een halve eetlepel kruidenolie en laat ze 5 minuten liggen.
  7. Neem de knoflookbol uit het mandje en verwarm de airfryer voor op 220 °C.
  8. Leg 4 lamskoteletjes in het mandje en schuif dit in de airfryer.
  9. Stel de tijd in op 5 minuten.
  10. Rooster de lamskoteletjes mooi bruin.
  11. Van binnen mogen ze nog rood of rosé zijn.
  12. Houd ze warm in een schaal en rooster de andere koteletjes op dezelfde manier.
  13. Knijp de tenen knoflook tussen duim en wijsvinger boven de kruidenolie uit.
  14. Voeg wat zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
  15. Serveer de lamskoteletjes met knoflooksaus.
  16. Lekker met gesmoorde courgette.
Notities

Recept door Martin Senders ( The Philips Chef )

Deel dit Recept

Geef een reactie