Wie kent dit gerecht niet overigens lekker om op een zaterdag te maken.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4porties | 15minuten | 60minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 15minuten |
Kook Tijd |
60minuten |
- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 500 gram tomaten tros
- 2 takjes oregano
- 1 potje tomatensaus
- 400 ml havermelk
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- nootmuskaat
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Pel de uien.
- Snijd beiden in fijne blokjes.
- Fruit de ui aan in een pan met wat olijfolie en voeg hier een gesneden knoflook aan toe.
- Voeg het gehakt toe en roer alles goed door elkaar.
- Was de tomaten en snijd deze in blokjes.
- Voeg samen met de tomatenpuree toe aan het gehakt.
- Rits de blaadjes tijm en oregano van de steeltjes en voeg toe.
- Breng op smaak met peper en zout en laat sudderen totdat het gehakt gaar is.
- Maak nu de bechamelsaus.
- Smelt daarvoor de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
- Blijf roeren en laat de bloem gaar worden.
- Voeg de melk toe en roer door met een garde.
- Blijf melk toevoegen tot de saus de juiste dikte heeft.
- Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Voeg de helft van de kaas aan de saus toe.
- Neem een vuurvaste schaal die in je Airfryer past en bedek de bodem met de tomatensaus.
- Leg hier de lasagnebladen op.
- Wissel tomatensaus met de bladen af en eindig met bechamelsaus.
- Strooi de rest van de geraspte kaas over de bechamelsaus en bak de lasagne gedurende 45 minuten op 150 graden.
- Tip: je kunt de grillpan gebruiken om de schaal op te zetten.
Dit recept werd ons gedeeld door https://www.facebook.com/ThePhilipsChef/?fref=ts