Lasagne bolognaise
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Pel de uien.
  2. Snijd beiden in fijne blokjes.
  3. Fruit de ui aan in een pan met wat olijfolie en voeg hier een gesneden knoflook aan toe.
  4. Voeg het gehakt toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Was de tomaten en snijd deze in blokjes.
  6. Voeg samen met de tomatenpuree toe aan het gehakt.
  7. Rits de blaadjes tijm en oregano van de steeltjes en voeg toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout en laat sudderen totdat het gehakt gaar is.
  9. Maak nu de bechamelsaus.
  10. Smelt daarvoor de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
  11. Blijf roeren en laat de bloem gaar worden.
  12. Voeg de melk toe en roer door met een garde.
  13. Blijf melk toevoegen tot de saus de juiste dikte heeft.
  14. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  15. Voeg de helft van de kaas aan de saus toe.
  16. Neem een vuurvaste schaal die in je Airfryer past en bedek de bodem met de tomatensaus.
  17. Leg hier de lasagnebladen op.
  18. Wissel tomatensaus met de bladen af en eindig met bechamelsaus.
  19. Strooi de rest van de geraspte kaas over de bechamelsaus en bak de lasagne gedurende 45 minuten op 150 graden.
  20. Tip: je kunt de grillpan gebruiken om de schaal op te zetten.
Notities

Dit recept werd ons gedeeld door  https://www.facebook.com/ThePhilipsChef/?fref=ts