Veel kan er niet misgaan: je maakt verschillende lagen met simpele ingrediënten, steekt de boel in de oven, en klaar.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6porties | 60minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
6porties | 60minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
- 1 grote flespompoen (ongeveer 1,5 kg)
- 2 tl gemalen koriander
- zwarte peper versgemalen
- himalayazout
- 4 tenen knoflook
- 1 rode Spaanse peper verse
- 2 el balsamico azijn
- 10 zongedroogde tomaten op olie
- 7 verse tomaten
- 250 g bladspinazie jonge
- 60 g Parmezaanse kaas
- 250 g spinazie lasagnevellen
- 400 g magere hüttenkäse
- 1 el zonnebloempitten
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Verwarm de oven voor tot 180ºC en vet twee grote bakplaten in met een klein beetje olie.
- Snijd de pompoen voorzichtig doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de helften met schil en al in 1 cm dikke plakjes.
- Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaten, strooi er de gemalen koriander en een snufje zout en versgemalen zwarte peper over, en zet ze 50 minuten in de oven, of totdat ze zacht en licht goudbruin zijn.
- Doe een goede scheut olie in een pan en bak hierin de fijngesnipperde knoflook en het fijngesnipperde pepertje en laat een drietal minuten stoven.
- Snijd de tomaten in grote stukken en verwijder de harde, witte kern in het midden. Doe de tomaten ook in de pan en laat deze zachtjes 20 minuten pruttelen. Voeg geen water toe, maar roer regelmatig.
- Snijd intussen de stukjes zongedroogde tomaat in fijne reepjes, voeg ze bij de tomaten en laat ze mee stoven. Kruid het tomatenmengsel met de balsamico-azijn, goed wat peper en een beetje zout.
- Schek nu eerst een derde deel van de saus in een ovenschaal van 25 x 30 cm, gevolgd door een laagje rauwe spinazieblaadjes, een laagje pompoen, een dun laagje fijngeraspte parmezaan en een laagje lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer en sluit af met een laagje lasagnevellen.
- Maak de hüttenkäse aan met een snufje zeezout en zwarte peper, en schep het mengsel op de lasagne. Rasp er de resterende parmezaan over en strooi er de zonnebloempitten over.
- Zet de lasagne 45 minuten onder in de oven, of totdat er een goudbruin, pruttelend laagje op zit.
Dit recept werd ons geleverd door https://onaponakookt.wordpress.com