Lauwwarme salade met geroosterde pompoen

Buiten begint het nu toch wel echt af te koelen en hierdoor hebben we niet bepaald trek in salades. Dus gaan we voor iets warms. De oplossing als je toch een salade wilt eten: ga voor een lauwwarme herfst salade. Een salade met koude en warme elementen. Heerlijk als lunch of gezond tussendoortje of als extra groentjes.

Lauwwarme salade met geroosterde pompoen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lauwwarme salade met geroosterde pompoen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2 a 3personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
2 a 3personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olie of boter aan.
  3. Snijd de courgette in plakjes en verdeel dit samen met de pompoen over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen en courgette in 30 minuten gaar.
  4. Meng 2 eetlepels olijfolie met honing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de avocado in reepjes.
  6. Verdeel de spinazie over de borden en verdeel hierover de geroosterde pompoenblokjes en courgette en de champignons en avocado. Bestrooi de salade met pompoenpitten en serveer het direct.
  7. Tip : je kan ook de pitjes roosteren, vind ik persoonlijk lekkerder! recept http://www.puur-gezond.be/receptenarchief/pompoenpitten-roosteren/Tip : je kan ook de pitjes roosteren, vind ik persoonlijk lekkerder! recept http://www.puur-gezond.be/receptenarchief/pompoenpitten-roosteren/
Notities

recept Brenda kookt foody

Deel dit Recept

Geef een reactie