Lookboter garnalen met quinoa
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan, voeg de ui toe en bak totdat deze zacht is. Doe vervolgens 2 theelepels uitgeperste knoflook in de pan en bak mee. Blijf roeren zodat het niet aanbakt.
  2. Doe de quinoa in de pan samen met ┬Ż theelepel chilipoeder. Strooi zout en peper over de quinoa en bak voor ongeveer 1 minuut zodat de knoflook en ui hun smaak afgeven aan de quinoa. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Laat gedurende 15-20 minuten pruttelen.
  3. Terwijl de quinoa aan het koken is, verwarm je 1 eetlepel boter in een grote pan. Doe de garnalen in de pan en doe daar de overige chilipoeder bij. Kruid af met zout en peper naar smaak en bak totdat de garnalen goudbruin zijn, een minuut of 4. Voeg 1 theelepel knoflook toe en bak dit mee totdat de knoflook smaak afgeeft. Haal de garnalen uit de pan.
  4. Smelt de rest van de boter in de koekenpan, samen met de rest van de knoflook. Dit is je knoflookboter.
  5. Doe de quinoa in een ovenschaal en leg daarop de garnalen. Leg bovenop verse peterselie en sprenkel citroensap over de garnalen. Zodra de knoflookboter enigszins is afgekoeld, giet je dit over de quinoa en serveer je het gerecht meteen.