Melanzane

Italië op ons bord

Melanzane
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Melanzane
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 45minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
2porties 45minuten
Kook Tijd
35minuten
Instructies
  1. Snij de sjalotten in stukjes en pers de look. Fruit dit in een steelpannetje glazig. Doe er de tomatenblokjes bij en het kaneelstokje en peper en zout naar smaak. Laat dit een 10' sudderen.
  2. Terwijl snij je de aubergines in schijven van 1 cm dik en bestrijk ze met olijfolie en peper en zout, grill of bak ze in een antikleefpan zacht.
  3. Snij de mozarella in schijfjes. Rasp de parmezaan.
  4. Als de aubergines zacht zijn neem je eerst het kaneelstokje uit de saus, dan doe je in de ovenschaal eerst een laag saus, aubergine erop, stukken mozarella erop, terug saus dan aubergine en mozarella. Herhalen tot het allemaal op is.
  5. Strooi er al de parmezaan op en bak in de oven voor 35'. De kaas moet gesmolten zijn en wat bruin.
  6. Lekker met een glaasje witte wijn erbij in het zonnetje.
Notities

Recept door Mathy Schelfhout

Deel dit Recept

Geef een reactie