Mexicaanse empanadas

Deze mini empanadas zijn lekker voor op een feestje of op een zomerse dag met een salade.

Mexicaanse empanadas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Mexicaanse empanadas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
10porties 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
10porties 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Kook de kipfilet in circa 10 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de paprika in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en snijd de chilipeper fijn. Giet een scheut olie in een pan en bak de ui met de paprika aan.
  3. Voeg na circa 3-4 minuten paprikapoeder, chilipeper, komijnpoeder en de knoflookpoeder toe en roer dit goed door.
  4. Als de kip gekookt is, snijd deze dan in kleine stukjes.
  5. Voeg de kip vervolgens toe en bak deze circa 2-3 minuten mee.
  6. Als laatste voeg je eventueel de geraspte kaas toe en meng dit door het mengsel. Je kunt nu starten met de empanadas maken.
  7. Zet een groot glas op een vel hartige taartdeeg en snijd een rondje uit.
  8. Verdeel vervolgens ongeveer 1 eetlepel van het kipmengsel over het velletje deeg en vouw de empanada dubbel. Druk de randjes aan met een vork. Ga zo door totdat het kipmengsel op is. Bak de empanadas op de grillpan gedurende 15 minuten op 180 graden in je Airfryer
Deel dit Recept

Geef een reactie