Mosterdsoep
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bak het spek in een pan lekker krokant , haal de spekblokjes eruit en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  2. Laat boter smelten in de kookpot. Stoof de ajuin voor 5 minuten e, besprenkel de ajuin met de bloem. Kook de ui met bloem voor zo’n 2 minuten zodat de bloemige smaak weg is en hij een beetje naar koekjes ruikt.
  3. Voeg de chilivlokken erbij en roer nog 1 minuutje om en voeg er dan de mosterd en groentenbouillon bij.
  4. breng alles aan de kook en draai het vuur dan klein. Mix alles voorzichtig fluweelzacht. Voeg de geitenkaas en kookroom erbij en roer tot de kaas gesmolten is.
  5. Voeg de spekblokjes erbij en laat nog een minuutje sudderen. Garneer de soep voor opdienen met wat peterselie