Oosterse hutspot met pittige ui

Een oer-Hollands recept met een twist.

Oosterse hutspot met pittige ui
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Oosterse hutspot met pittige ui
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Rasp de winterpeen en snij in dikke plakken. Doe de aardappels en winterpeen in een grote pan, voeg een ruime laag water toe en doe de laurierblaadjes in de pan. Zet op het vuur en kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij fijn!
  3. Fruit de uien glazig. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper toe.
  4. Schenk nu de ketjap bij de uien en strooi de komijn, nootmuskaat, cayennepeper en een snuf zwarte peper erbij. Roer goed door.
  5. Giet de aardappels en winterpeen af, verwijder de laurierblaadjes en stamp tot een puree.
  6. Schenk 50 ml melk bij de puree en voeg een klont roomboter toe, roer goed door.
  7. Schep de pittige ui door de puree en snij eventueel nog een stuk rookworst bij deze Oosterse hutspot.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie