Ovenschotel: Romige bloemkool, broccoli, wortel en ham

Deze ovenschotel met 3 soorten groenten, ham en kaassaus. is erg lekker, makkelijk te maken en gezond. Zo lekker om je vingers bij af te likken!De kids zijn er dol op!

Ovenschotel: Romige bloemkool, broccoli, wortel en ham
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Ovenschotel: Romige bloemkool, broccoli, wortel en ham
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20min oven
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20min oven
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bloemkool en broccoli wassen en in roosjes verdelen. Wortels raspen en in blokjes snijden, plakken ham ook in blokjes snijden.
  2. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Bloemkool- en broccoli roosjes en de wortelblokjes 5 minuten blancheren in een pan met kokend zout water.
  3. Afgieten en laten uitlekken in een vergiet. Doe boter in een pan, verhitten en voeg al roerend de bloem toe. Dit is voor de roux (basis van elke saus). Mooie goudgele basis van roeren.
  4. Dan al roerend langzaam slagroom en melk toevoegen, laat even koken. Kaas toevoegen in de saus en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Nu is de kaassaus klaar. Neem een ovenschaal, groente er in doen, hamsnippers erover verdelen en afdekken met de kaassaus. In de voorverwarmde oven zetten en 15-20 minuten mooi goudbruin en gaar bakken. Smullen!
Deel dit Recept

Geef een reactie