Paardenbloembrood

Paardenbloem heeft bijna iedereen in de tuin. Ze duiken overal op en verspreiden zich snel.  Zowel de blaadjes als de bloemen zijn eetbaar. Gebruik bij voorkeur jonge bladeren (voor de plant bloeit), die zijn zachter van smaak dan oudere.

Paardenbloembrood
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Paardenbloembrood
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1brood 15minuten +/- 35minuten
Porties Prep Tijd
1brood 15minuten
Kook Tijd
+/- 35minuten
Ingrediënten
Porties: brood
Ingrediënten
Porties: brood
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, het bakpoeder, zout en de blaadjes in een kom. Zorg ervoor dat de blaadjes niet aan elkaar blijven plakken.
  2. Meng de melk, olie, honing en het ei in een andere kom.
  3. Voeg beide mengsels bij elkaar en roer om.
  4. Schep het beslag in een beboterde cakevorm en laat 25 minuten bakken in de oven op 200°C. Controleer daarna elke vijf minuten of de cake vanbinnen al voldoende gebakken is, en zet de oven iets lager.
  5. Tip: paardenbloemblaadjes oogst je best ’s morgens, wanneer de bloemen nog dicht zijn. Zo kan je ze gemakkelijk van de groene bloemenkop en -knop verwijderen.
  6. Tip kop, gebruik voor ieder ingredient dezelfde kop zo zit je met je verhoudingen goed
Notities

bron de veldkenners

Deel dit Recept

Geef een reactie