Pangsit goreng

Een heerlijke homemade snack!

Pangsit goreng
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Pangsit goreng
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
160porties 45minuten 2uur
Porties Prep Tijd
160porties 45minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Pel tenen knoflook en doe ze in de hakmolen van een staafmixer met voldoende vermogen.
  2. Zorg dat je bij elkaar 110 gram aan knoflook heb en doe er een extra eetlepel knoflookpoeder bij.
  3. Snij 35 gram selderij in stukken en doe dit in de hakmolen van de staafmixer
  4. Snij twee bosuien in stukken en doe ik dit in de hakmolen van de staafmixer
  5. Doe er een heel ei bij en ook ongeveer een halve eetlepel zout bij als peper naar smaak
  6. Voeg er ook 80 ml vissaus aan toe.
  7. 225 gram gamba's mogen er ook bij in de hakmolen.
  8. Maak dit alles met de hakmolen zo fijn mogelijk.
  9. Doe 700 gram half om half gehakt in een mengkom.
  10. Voeg de pasta uit de hakmolen hier aan toe en dit meng je goed door elkaar.
  11. Voor de pangsit vellen is het het makkelijkst als je een kant en klare pak loempia vellen van 40 stuks hiervoor neemt. Dit laat je op kamer temperatuur ontdooien en je knip dit of snijdt dit met een schaar in 4 stukken.
  12. Je klopt een ei als plak materiaal om de vellen te plakken en dan kan het vouwen beginnen.
  13. Je neemt een vierkant velletje, op een hoekje doe je een klein theelepeltje vulling.
  14. Je vouwt dit een paar keer op tot je een punt boven uit ziet steken dan doe je wat eigeel aan beiden uiteinden.
  15. die plak je en vouw je in elkaar
  16. Vouw ze nu alle 160 en wat ik doe is ze verpakken per 30 stuks om ze zo in te vriezen.
  17. Afbakken doe ik in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden, ik bak ze gedurende 12 minuten. Mocht je ze te licht vinden, dan kun je er eventueel wat olie op spuiten of ze lichtjes met een kwastje met wat olie (met een hoge verbrandingsgraad van boven de 180 graden) insmeren.
Notities

Recept door Maruska Barendse

Deel dit Recept

Geef een reactie