Pesto Pompoensoep Met Pittige Gebakken Pompoenpitten

Er is wat werk aan maar deze soep wordt een hit met Halloween !!

Pesto Pompoensoep Met Pittige Gebakken Pompoenpitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Pesto Pompoensoep Met Pittige Gebakken Pompoenpitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de grote pompoen in 4 en de kleine in de helft.ntdoe ze van hun pitten en hou deze opzij. Bekleed je bakplaat met een vel bakpapier , rub de pompoenstukken met olijfolie en kruid ze met zout en peper.
  3. Leg de stukken op de bakplaat.
  4. Snij het kopje af van de knoflook bol , doe de schil van de knoflookteentjes. besprenkel ze met olijfolie en rol ze samen in zilverpapier.
  5. Leg de bol zilverpapier met de knoflook op de bakplaat samen met de pompoenstukken en rooster ze in de oven voor zo'n 45 minuten. Als de pompoebstukken zacht zijn en de knoflook goudbruin zijn ze klaar.
  6. Laat alles een 5tal minuten afkoelen , doe dan de knoflooktenen in een schaal en plet ze met een vork tot moes.
  7. hol de 4 halve , kleine pompoenen uit en doe het vruchtvlees samen met de stukken van de grote pompoen in een foodprocessor samen met 250 ml kippenbouillon en pureer alles tot een gladde massa.
  8. Verhit de boter in een grote pot en stoof voor enkele minuten de sjalot aan. Doe de tijm erbij en stoof verder voor 1 minuut.
  9. Doe de pompoenpuree , de rest van de kippenbouillon , de kokosmelk , water , cayennepeper , nootmuskaat en chilivlokken erbij , roer alles goed onder en kook de soep verder voor zo'n 20 minuten op een middelhoog vuur.
  10. Ondertussen maken we de pesto. Doe de geroosterde knoflookpuree , peterselie , salie en pistachenoten inde foodprocessor.
  11. doe er langzaam olijfolie bij terwijl deze blend en dit tot je een gladde massa hebt. Doe er dan de kaas nog bij en blend nog even door. Kruid alles af met peper en zout.
  12. Doe de pompoenpitten in een kom en voeg daar de kokosmelk , en bloem bij. Doe in een ander kommetje het chilipoeder , kokosbloesemsuiker , peper en zout bij elkaar en meng het goed.
  13. Laat je pan op een middelhoog vuur heet worden. Voeg dan olijfolie in de pan en voeg de pompoenpitten toe maar wees voorzichtig voor spetters! Roer continu met een spatel de pompoenpitten om tot ze goudbruin zien.
  14. Doe ze op wat keukenpapier om uit te lekken. besprenkel ze met het kruidenmengsel.
  15. De soep die ondertussen klaar is mixen we nog eens kort en zeven we zodat ze superglad is. Giet ze dan in de 4 hakve kleine pompoen holtes. Doe een toefje pesto op de soep en besprenkel de pompoenpitten eroven en drizzel wat kokosmelk erover.
  16. Smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie