Pompoenspaghetti met pindasaus op thaise wijze
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 10minuten
Ingrediƫnten
Pindasaus
Instructies
  1. De spaghetti pompoen
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Halveer de pompoen en verwijder de zaden.
  4. Drissel er een beetje olie over en zout.
  5. Leg de pompoen met de open kant naar beneden op een bakplaat en zet in de oven voor 25 min.
  6. Haal de pompoen eruit en laat rusten voor 10 min. Pak een vork en schraapt de pompoen eruit , deze vormt dan zo fijne sliertjes, de spaghetti!
  7. De pindasaus
  8. Terwijl de pompoen in de oven staat maken we de saus. Doe alle ingrediƫnten van de saus in een pot en verwarm deze op een middelmatig vuur.
  9. Wanneer alles kookt draaien we het vuur op een kleine stand en laten deze een 5 tal minuten pruttelen terwijl we er in roeren tot de saus indikt.
  10. Verhit in een pan de knoflook , gehakte koriander en geplette pindanoten voor enkele minuten.
  11. Schep de pindasaus onder de pompoenspaghetti. Dresser het op een bord en gerneer met het pindamengsel.