Portobello – quinoa burger

Zelfs vleeseters kunnen deze hamburger smaken

Portobello - quinoa burger
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Portobello - quinoa burger
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe de portobello , walnoten en het fijngesneden teentje look in een ovenschaal. Besprenkel het met 1 el koolzaadolie , een snuifje zout en een snuifje peper. Bak deze voor zo'n 20 minuten in de oven en zet opzij om af te koelen.
  3. Als de portobello mengeling afgekoeld is doe je deze in de blender samen met de rode ui , bosui en rijst wijnazijn en mix alles tot een smeuïge massa.
  4. Doe deze in een mengkom en voeg de gekookte quinoa en maïzena erbij en mix alles goed onder elkaar.
  5. Doe plasticfolie over de mengkom en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven weer voor op 190 graden.
  7. Maak van het quinoamengsel 5hamburgers en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak ze in de oven voor zo'n 15 minuten en keer ze halverwege.
  9. Ondertussen maken we de rozemarijn mayonaise.
  10. Doe de mayo , fijngehakte rozemarijn en het citroensap in een kom en mix goed onder elkaar. Kruid af naar smaak met een snuifje zeezout. Deze mayonaise kan je tot 5 dagen bewaren in de ijskast.
  11. Snij de volkoren pistolets open , leg er sla , schijfje tomaat en wat kiemen erop. plaats de quinoaburger bovenop en werk af met een toefje mayo.
  12. Smakelijk
Deel dit Recept

Geef een reactie