Quiche Lorraine

Je kunt veel meer dan alleen frituren in de Airfryer.

Quiche Lorraine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Quiche Lorraine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 40minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 40minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Meng de eieren, room, bieslook met wat peper en zout en zet dit in de koelkast.
  2. Doe het gist met de suiker in een kom en meng dit met lauwwarme melk.
  3. Laat het mengsel even rusten en zeef ondertussen de bloem.
  4. Strooi de bloem in een kom of op je werkblad en maak er een kuiltje in.
  5. Voeg hier het ei, de boter en het gistmengsel aan toe.
  6. Werk bij het kneden van het deeg van binnen naar buiten. Meng steeds kleine beetjes bloem door het natte mengsel.
  7. Kneed het deeg goed door.
  8. Smeer een kom in met een klein beetje olie en leg hier het deeg in om te rijzen.
  9. De olie zorgt ervoor dat het deeg niet vast plakt aan de kom.
  10. Leg een vochtige doek over de kom en laat het deeg 1 uur rijzen.
  11. Snijd het ontbijtspek en de ham in blokjes, Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de ui.
  12. Als je een Airfryer Viva hebt, verdeel je het deeg in 4 gelijke stukken.
  13. Vet de springvormen in met een beetje olie of boter en leg hier een vetvrij papier in.
  14. Rol het deeg uit en leg het in de springvorm. Prik enkele gaatjes in het deeg om luchtbellen te voorkomen.
  15. Vul de springvorm(en) met de ui, spek, ham, champignons en kaas.
  16. Voeg vervolgens het eimengsel toe en vouw het overtollige deeg aan de randen naar binnen. Plaats de springvorm in de Airfryer en bak de quiche(s) af.
  17. Bereidingstijden:
  18. Airfryer Viva: 30 minuten op 160 graden (per taart)
  19. Airfryer Avance XL: 40 minuten op 150 graden
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie