Quiche met boerenkool, pompoen & spelt meel

De bovenlaag is hierbij knapperig door de kaas en geroosterde groenten en binnenin proef je de heerlijke zoete pompoen en romige boerenkool.( voor de pure believers = comfort door de kaas)

Quiche met boerenkool, pompoen & spelt meel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Quiche met boerenkool, pompoen & spelt meel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 30minuten 30minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de bloem, meel, boter en het zout in een grote kom en kneed het totdat je een kruimelig deeg hebt.
  3. Voeg het ei en water toe en kneed het snel tot een glad deeg en maak er een bal van (hoe korter het deeg gekneed wordt hoe beter).
  4. Dek het deeg met folie af en zet het deeg voor 20 minuten in de koelkast.
  5. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
  6. Pel de ui maar snijd er verder niks af.
  7. Snijd de ui in dunne partjes.
  8. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en plaats daar de rode ui en pompoen op. Besprenkel met een heel klein beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  9. Rooster de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar. Wanneer het gaar is haal je deze uit de oven.
  10. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  11. Rol op een, met bloem licht bestoven werkblad, het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm hiermee.
  12. Verdeel over de bodem van de taart de boerenkool. Druk een beetje aan zodat er zoveel mogelijk boerenkool in kan (dat zal ongeveer tot aan de rand zijn).
  13. En leg hier bovenop de geroosterde groenten. Meng alle groente een beetje met je handen.
  14. Klop de eieren in een kom en voeg de slagroom hieraan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Giet het eimengsel over de quiche en strooi de geraspte kaas hier overheen.
  16. Bak de quiche in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
  17. Serveer de quiche warm en geef er eventueel een frisse salade bij.
Notities

recept made by Ellen

Deel dit Recept

Geef een reactie