Quiche met witte asperges en zalm

Asperges eens anders, heerlijk!!

Quiche met witte asperges en zalm
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Quiche met witte asperges en zalm
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
  2. Snij de uiteinden van de asperges en schil ze dan met een dunschiller. Dikke asperges moet je misschien 2 keer schillen om zo alle draden te verwijderen.
  3. Gooi de schillen en kontjes niet weg, hier kun je soep van maken!
  4. Doe de asperges in een pan en voeg water toe, breng aan de kook. Laat de asperges in een minuut of 5 beetgaar koken. Giet af en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
  5. Snij de zalm in blokjes. Zet even apart.
  6. Kluts de eieren in de mengkom en schenk hier de room bij. Breng op smaak met tijm, oregano, peterselie, peper en zout. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door.
  7. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Dep nog even droog met wat keukenpapier.
  8. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hier wat bloem over uit. Zo wordt de bodem straks niet te vochtig.
  9. Verdeel de asperges over de bodem van de quiche. Leg de stukjes zalm ertussen. Schenk nu het ei-room mengsel over de asperges en zalm.
  10. Schuif de quiche met witte asperges en zalm in de oven en bak in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Geniet ervan!
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie