Rabarber kersentaart

Rabarber kan best wel zuur zijn, maar in de taart is door de bereiding de rabarber lekker zoet, want de kersen vullen het goed aan.

Rabarber kersentaart
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Rabarber kersentaart
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8porties 25minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
8porties 25minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Was de rabarber en snij deze in stukken van ongeveer 1 cm. (schillen is eigenlijk niet nodig, tenzij de rabarbar ouder is). Deze heb je alvast klaar staan en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de boter in een pan op een lage temperatuur. Ondertussen kunnen de eieren en suiker in de mixer, maak hier een karamelkleurig mengsel van.
  3. Als de boter is gesmolten, zet de verhitting uit en klopt de yoghurt door de boter tot een glad mengsel.
  4. Snij de vanille open en haal het merg eruit. Deze mag erbij in de mixer. Giet vervolgens (als de boter en yoghurt minsten lauw zijn geworden) rustig het boter yoghurt mengsel bij de eieren. Het mag echt niet warm zijn voor het schiften.
  5. Laat dit mengsel even 5 minuten mixen. Zeef tussendoor de bloem en mix ook deze er na 5 minuten doorheen. Laat dit nog 3 minuten mixen. Klop het na het mixen nog even door met een spatel, zodat alle bloem goed door het vochtige mengsel is opgenomen.
  6. Spatel de rabarber en kersen erdoorheen. Vet de ovenschaal in met de bakspray en schenk het natte deegmengsel in de schaal.
  7. Nog 40 minuten geduld, want de taart ga nu in de oven op 175 graden en klaar is de taart.
Notities

Recept door  https://foodinista.nl

Deel dit Recept

Geef een reactie