Rabarberchutney
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olie in een kleine pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak, al roerend, tot ze glazig is, ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg rabarber, rozijnen, bruine suiker, azijn, gember en de peper toe, en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur nu lager en laat een tiental minuten sudderen, tot de rabarber gaar is en uit mekaar valt.
  5. Het moet er een beetje compote-achtig uitzien.
  6. De gesteriliseerde potten tot 1 cm onder de rand met chutney vullen en vervolgens luchtdicht sluiten.
  7. Je kan de potten nu een aantal weken bewaren. Wil je de chutney gebruiken, moet je hem gewoon een beetje opwarmen in een steelpannetje.
Notities

Dit recept werd gedeeld door https://onaponakookt.wordpress.com/