Risotto in je Airfryer maken die niet aanbrandt!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4porties | 10minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 10minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram risottorijst
- 1 teen knoflook
- 2 sjalot
- 50 ml witte wijn
- 500 ml groentebouillon
- 2 rode biet gekookt
- 50 gram Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- 4 plakken Serranoham
- tijm Verse
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Snij de rode biet, knoflook en sjalot in kleine blokjes. Zet de bakplaat in je Airfryer en maak deze goed heet, in 3 minuten op 200 graden.
- Doe de olie op de bakplaat en bak de rijst met de sjalot, knoflook, rode biet in 5 minuten op 200 graden aan. Je hoeft niet continu te roeren omdat de rijst niet kan aanbranden.
- Blus af met de witte wijn en een beetje bouillon en roer er een beetje door. Zorg dat de rijst net onder het vocht staat.
- Verwarm dit in je Airfryer, 6 minuten op 190 graden. Maak de Airfryer open en vul weer aan met bouillon en verwarm weer 6 minuten op 190 graden. Herhaal dit tot de bouillon op is en de risotto begint te binden.
- Wanneer de risotto te dik is, mag je hem afslappen met een beetje water. Haal nu de bakplaat uit je Airfryer en zet de frituurmand er terug in.
- Leg de serranoham in de frituurmand en zet er het snackcoveraccessoire overheen. Droog de ham mooi krokant, in 8 minuten op 200 graden. Serveer de ham op de risotto en decoreer met de verse tijm en Parmezaanse kaas.
Met dank aan Sander van de Philipschef