Rode kool met feta en zonnebloempitten

Een herfstig rodekool-gerecht deze niet alledaagse salade,  met kaas en pitten!

Rode kool met feta en zonnebloempitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Rode kool met feta en zonnebloempitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rooster de pitten in een droge, hete pan tot ze beginnen te bruinen. Voeg de suiker toe en roer die, terwijl hij smelt, onder de pitten. Strooi er een snuif zout over. Laat de pitten afkoelen in een bord (en niet in de pan, want dan gaan ze daaraan vastplakken).
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot. Stoof de sjalotjes met wat zout glazig, voeg de knoflook toe en laat hem even garen. Voeg de kool met de rozemarijn en nog wat zout toe en roerbak hem tot hij wat zachter wordt.
  3. Voeg de azijn toe, samen met bijna alle rozijnen. Laat de kool nog wat verder garen. Pas op dat hij niet aanbrandt en ook niet te gaar wordt; er moet beet aan blijven.
  4. Roer het merendeel van de feta en van de pitten onder de kool. Breng het mengsel verder op smaak met zout, peper en misschien nog wat azijn. Strooi er voor het serveren de resterende feta, pitten en rozijnen over.
Notities

bron jongesla.com

Deel dit Recept

Geef een reactie