Rode paprika pesto
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Instructies
  1. Start het bereiden van paprika pesto met het voor verwarmen van de oven op 180 graden. Snij de paprika in 4 en ontpit deze.
  2. Verwijder de schil van de knoflook en hak deze in een aantal grove stukken. Als de Parmigiano Reggiano nog een korst bevat, snij je deze eraf en de kaas daarna in kleine blokjes.
  3. Leg de stukken groene paprika in een ovenschaal of braadslee. Besprenkel de paprika met een beetje olijfolie. Maal hier verse peper overheen en wat zeezout. Zet de schaal nu in de oven voor de duur van 40 minuten.
  4. Na 20 minuten haal je de paprika uit de oven, draai je deze 1 voor 1 om en zet je de schaal weer in de oven voor de resterende 20 minuten.
  5. Als de paprika klaar is, laat je deze even afkoelen en dep je het vet van de olijfolie eraf.
  6. Als de paprika is afgekoeld, doe je deze in een grote kom. Doe ook de knoflook, basilicum, Parmigiano Reggiano en de pijnboompitten in de kom. Voeg nog wat olijfolie toe en mix alles met de staafmixer doet een gladde massa.
  7. Proef de pesto en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
  8. Indien de pesto nog te dik is, voeg je gewoon wat extra olijfolie toe.
  9. Deze pesto kan je gemakkelijk een week bewaren in de koelkast of invriezen