Rode pesto
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitten voor extra smaak en verwijder het velletje en het kontje van de knoflookteentjes. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en de peper, bij elkaar en mix tot het een mooie gladde massa is.
  2. Breng de rode pesto op smaak met de peper en voeg nu ook een flinke scheut, zo’n 50 ml, van de olijfolie toe. Mix tot de olijfolie is opgenomen.
  3. Vind je de pesto nog te dik? Dan is nu het moment om nog wat extra olijfolie toe te voegen.
  4. Afgedekt in de koelkast kun je de pesto één week bewaren, met een laagje olie erop zelfs een paar dagen langer. Je kunt de pesto ook invriezen in kleinere porties, zodat je er extra lang van kunt genieten.