Salade van haloumi , spruiten en granaatappel
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de spruiten op een bakplaat , besprenkel met 2 el olijfolie , komijn , zout en peper. Rooster ze voor 20 minuten , hussel na 10 minuten eens door elkaar.
  3. Doe in een grote kom de couscous samen met het groenten bouillonblokje en laurierblaadjes.Giet het kokend water erover , roer alles door elkaar zet er een deksel op en laat 10 minuten staan.
  4. Verhit een el olijfolie op in de pan en bak daarin de sneden haloumi. Bak hem bruin aan ene kant en draai dan om en bak bruin aan de andere kant. Draai de haloumi dan weer om en besprenkel hem met het citroensap en bak nog 1 minuut . Doe dit met de andere kant ook.
  5. Haal de haloumi uit de pan en laat even uitlekken op wat keukenpapier. doe er wat peper over en snij eventueel in blokjes
  6. Rooster de pijnboompitjes
  7. Haal de spruiten uit de oven en giet ze in een kom , bewaar het vocht van de spruiten.
  8. Het vocht van de geroosterde spruiten gieten we dan over de couscous en roeren de couscous door.
  9. Doe de couscous in een grote kom en doe de kruiden , citroenzeste en limoensap eronder en roer alles goed door.
  10. doe de granaatappelpitten eronder , de spruiten en haloumi en smakelijk!