Een zalige zeer verrassende soep.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2porties | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
2porties | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
- 1 flessenhalspompoen in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel gember gerapst
- 1/2 rode peper fijn gesneden
- 1/2 eetl tijm verse
- 1/2 koffielp cayennepeper
- 1/2 koffielp kaneel
- 1 koffiel currypoeder
- 1 koffielp gerookte paprikapoeder
- peper
- zout
- 450 ml kokosmelk
- 1 1/2 liter groentenbouillon
- 2 eetl kokosolie
- 80 gr geitenkaas geraspt
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Rasp de geitenkaas grof .
- Maak de lookteentjes fijn .
- Rasp de gember .
- Doe de kokosmelk in een kom en doe daar de tijm bij alsook de cayennepeper,de kaneel,de currypoeder,de paprikapoeder en de peper en zout.
- Roer dit goed door elkaar en laat dan staan.
- Doe in een soeppot de kokosolie en doe daar de look bij en sudder wat tot glazig. Doe de peper erbij en sudder nog voor een 3 minuten.
- Voeg de stukjes flessenpompoen erbij, de groentenbouillon ,de geraspte gember en de mix van kruiden met de kokosmelk.
- Breng aan de kook. Minder dan de temperatuur en laat zacht sudderen voor een 25'.
- De pompoenblokjes moeten zacht zijn.
- Als dit gaar is dan mag de geitenkaas erbij en roer even door.
- Vindt je de soep te dik dan kan je nog wat aanlengen met groentenbouillon.
- Mix de soep een beetje. Er mogen nog wat pompoenblokjes in rondzweven.
Recept door Mathy Schelfhout