Het pompoenenseizoen is volop bezig dus kan een heerlijk receptje niet ontbreken.
Deze is zeker een grote kanshebber voor de kids met Halloween.
Dit recept kan je perfect glutenvrij maken door glutenvrije spaghetti te gebruiken.
- 400 gr Spaghetti eventueel glutenvrij
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes look fijngesneden
- 1 kg pompoenblokjes = ongeveer 1 flespompoen kan ook perfect diepvries zijn
- 200 gr spinazie
- 1 tl chilivlokken ( eigen voorkeur kan ook perfect zonder)
- 1/2 citroen schil en sap
- zout
- peper
- 100 gr walnoten fijngehakt
Ingrediënten
Porties:
|
- Smeer de in blokjes gesneden pompoen in 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout.
- Bak in een hete oven van 225 ° C gedurende ongeveer 40-50 minuten, tot de pompoen zacht wordt en licht gekarameliseerd is.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de knoflook zachtjes af op een middelhoog vuur, onder regelmatig roeren zodat het niet verbrandt. Voeg chilivlokken toe en kook nog een minuut of twee onder regelmatig roeren.
- Kook spaghetti een minuut korter dan je normaal zou doen.
- Pureer de helft van de flespompoen met een vork of aardappelstamper (je kunt ook een keukenmachine of blender gebruiken voor een zachtere textuur). Doe zowel de puree als de hele stukjes pompoen in de pan met chili en knoflook.
- Voeg de uitgelekte pasta en gewassen spinazie toe aan de pan. Mix ze goed onder de pompoen en verwarm even door tot de spinazie slinkt.
- Proef en breng op smaak met peper, een scheutje citroensap en eventueel extra zout en chili.
- Serveer direct met gehakte walnoten en citroenschil erop.