Spaghetti met pompoen – spinazie en walnoten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smeer de in blokjes gesneden pompoen in 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout.
  2. Bak in een hete oven van 225 ° C gedurende ongeveer 40-50 minuten, tot de pompoen zacht wordt en licht gekarameliseerd is.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de knoflook zachtjes af op een middelhoog vuur, onder regelmatig roeren zodat het niet verbrandt. Voeg chilivlokken toe en kook nog een minuut of twee onder regelmatig roeren.
  4. Kook spaghetti een minuut korter dan je normaal zou doen.
  5. Pureer de helft van de flespompoen met een vork of aardappelstamper (je kunt ook een keukenmachine of blender gebruiken voor een zachtere textuur). Doe zowel de puree als de hele stukjes pompoen in de pan met chili en knoflook.
  6. Voeg de uitgelekte pasta en gewassen spinazie toe aan de pan. Mix ze goed onder de pompoen en verwarm even door tot de spinazie slinkt.
  7. Proef en breng op smaak met peper, een scheutje citroensap en eventueel extra zout en chili.
  8. Serveer direct met gehakte walnoten en citroenschil erop.