Spaghettipompoen bianco

De spaghettipompoen is écht een pompoen maar als je hem opensnijdt en kookt, dan komt het vruchtvlees eruit in lange dunne slierten. WE maken er de simpelste pastasaus bij die er bestaat, zo proef je de pompoen in zijn puurste vorm. dit gerecht is trouwens een perfect alternatief voor mensen met een glutenallergie.

Spaghettipompoen bianco
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Spaghettipompoen bianco
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 15minuten 45min oven
Porties Prep Tijd
2porties 15minuten
Kook Tijd
45min oven
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden eruit (als bij de naam op je zaadzakje F1 niet vermeld wordt, dan wil dit zeggen dat het geen hybride plant is en dat je de zaden kan drogen en volgend jaar zaaien). Leg de pompoenhelften in een ovenschaal, overgiet met een stevige geut olijfolie en bestrooi met peper en zout (doe het in die volgorde anders spoel je de kruiden weg met de olie). Giet nog een glas water in je schaal en zet alles ongeveer 45 minuten in de oven (of tot het pompoenvlees zacht is).
  2. Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen uit met een vork. Daar is de spaghetti! Smelt 100 gram hoeveboter in een potje en giet die uit over de pompoenenslierten en kruid stevig met peper en een beetje zout. Rasp er Parmezaanse kaas over en snipper er eventueel nog een beetje bieslook over. Eenvoudig lekker!
  3. Dit is trouwens een perfect alternatief voor mensen met een glutenallergie.
Notities

bron recepten van Wim

Deel dit Recept

Geef een reactie