Spinazie-ricottaballetjes met een kerstomatensaus

Genieten van een vegetarisch gerecht zonder schuldgevoel.

Spinazie-ricottaballetjes met een kerstomatensaus
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Spinazie-ricottaballetjes met een kerstomatensaus
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
2porties 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Was de kerstomaten goed; pluk de tomaten reeds van 3 takken af.
  2. Snipper de knoflook fijn en laat dit sudderen in een pan met olijfolie.
  3. Voeg hierna de kerstomaten toe met de oregano en laat verder sudderen tot een saus.
  4. Ondertussen was je de spinazie en snijd deze zo fijn mogelijk (blenden mag ook).
  5. Meng de spinazie met de ricotta, de fijngesneden basilicum, pezo en het geperste teentje knoflook.
  6. Maak balletjes van het mengsel en bak deze aan alle kanten op een zacht vuur aan in wat olijfolie.
  7. Voeg de resterende kerstomaten toe aan de tomatensaus; breng indien nodig verder op smaak.
  8. Serveer eerst de tomatensaus in een diep bord; daarna beleg je dit met de balletjes.
  9. Werk af met wat fijngesnipperde basilicum.
Notities

Recept door Kimberly Bohets

Deel dit Recept

Geef een reactie