Spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu

Dit is weer zo’n salade die het prima doet in de winter. Boordevol groenten en met een rijke smaak door de gember, soja en oestersaus. Extra voedzaam door de tofu en daardoor goed geschikt als lunch of avondmaaltijd. Wat ons betreft een blijvertje, zelfs de kleinsten lusten dit!

Spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de gember fijn. Hak de paddenstoelen en paksoi grof. Snijd de tofu in blokjes en rasp de winterwortel grof.
  2. Zet een grote hapjespan of wok op hoog vuur. Bak vervolgens de plakjes knoflook aan in 2 eetlepels olie totdat ze lichtbruin worden. Voeg de gember toe en bak kort mee. Roerbak de paddenstoelen en paksoi een paar minuten mee. Zet het vuur lager en schenk de soja- en oestersaus erbij. Schep de blokjes tofu erbij en roer alles goed door. Laat vervolgens nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. Proef en breng op smaak met witte peper en eventueel wat extra sojasaus.
  3. Verdeel de babyspinazie over een grote schaal of kom. Schep de groenten uit de pan met een schuimspaan (er zit vrij veel vocht in de pan en dat wil je niet allemaal in je salade) en verdeel over de spinazie. Bestrooi met de geraspte winterwortel en hussel door elkaar. Serveer direct.
Notities

recept fransesca kookt

Deel dit Recept

Geef een reactie