Steak met gefrituurde ui en porto-rozijnensaus

Een lekkere vlees schotel met gefrituurde ui en met een nog heerlijker sausje!

Steak met gefrituurde ui en porto-rozijnensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Steak met gefrituurde ui en porto-rozijnensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Laat de rozijnen een uurtje weken in de porto.
  2. Snij de ui in heel fijne ringen.
  3. Smelt de boter en fruit hierin de bloem goudgeel, voeg er al roerend beetje bij beetje de runderbouillon bij. Laat dit tot een gladde saus binden.
  4. Laat de rozijnen uitlekken, vang de porto op en voeg hem bij de saus, samen met 1 eetlepel tomatenpuree, een mespunt suiker en een koffielepel azijn. Laat deze saus al roerend op een zacht vuurtje tot ± 1/3 van het volume inkoken.
  5. Voeg de rozijnen toe, breng op smaak met zout en grofgemalen peper en laat nog enkele minuten zachtjes sudderen.
  6. Frituur de uiringen goudbruin in frituurolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Bak ondertussen de steaks naar wens, saignant of à point. Serveer met de saus en de gefrituurde ui.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie