Tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt ‘massala’
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Instructies
  1. Verwarm de groentebouillon.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tajine.
  3. Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Stoof in de olijfolie.
  4. Pel en snipper de knoflook. Plet de tenen met een mes en doe ze bij de uien.
  5. Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de wortelen en de aardappelen in de tajine.
  6. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de rest van de groenten.
  7. Kruid met een snuif garam masala, komijn en kurkuma. Leg de kaneelstok en de steranijs in de tajine. Kruid met peper en zout.
  8. Giet de warme bouillon bij de groenten. Zet een deksel op de tajine en laat 20 tot 25 minuten garen op een matig vuur.
  9. Meng de yoghurt met tandoori, sambal en een snuifje zout.
  10. Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Doe ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de tajine.
  11. Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn. Haal de blaadjes van de koriander.
  12. Werk de tajine af met lente-ui, koriander. Geef er de pittige yoghurtsaus bij.
  13. TIP: Geen korianderfan? Gebruik dan platte peterselie.
Notities