een lekkere lunch deze taart met groentjes…rode en groene tomaten waar groot en klein graag voor aanschuiven!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4pers | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4pers | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
- 1 pak bladerdeeg
- 2 rode coeur de boeuf-tomaat
- 2 groene coeur de boeuf-tomaat
- 1.5 el balsamicoazijn
- 1.5 el honing
- 3 takjes oregano verse
- grof zeezout
- versgemalen peper
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el kokosbloesem suiker
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
- Maak de Tarte Tatin:
- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Snijd de coeur de boeuf-tomaten in dikke plakken en leg ze in een dubbele laag in de vorm, telkens met de mooiste kant naar beneden. Besprenkel met balsamicoazijn en honing en verdeel er oregano over. Werk af met grof zout en peper. Prik met je vork gaatjes in het bladerdeeg, leg het over de tomaten en rol de randjes op. Zet 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi krokant is gebakken. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.
- Maak de siroop:
- Laat de balsamicoazijn met de suiker karamelliseren.
- Keer de taart om op een bord en werk af met de balsamicosiroop, verse oregano en grof zeezout.
bron open kitchen