Thaise kokossoep

Een lekkere , zachte soep.Ideaal als lunch!

Thaise kokossoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Thaise kokossoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Pak een soeppan en breng hierin het water met de bouillon en de kokosmelk aan de kook.
  2. Snijd de stengel citroengras open en leg hem in de pan bij het water en de kokosmelk. (straks haal je de stengel er weer uit, dus je hoeft hem niet te snijden)
  3. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de bouillon.
  4. Snijd de champignons en het witte gedeelte van de paksoi in stukken en doe dit in de pan. Laat meekoken.
  5. Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan dit doen door gekookt water op de mihoen te schenken, in een kom, met een bord erboven op. Mihoen is in een paar minuutjes klaar.
  6. Snijd de bosuitjes en de koriander fijn, voeg dit toe aan de soep.
  7. Voeg tot slot het groene gedeelte van de paksoi en de taugé toe en laat dit nog heel eventjes meekoken. Let op: taugé en paksoi moeten een beetje knapperig blijven.
  8. “Vis” de citroengras stengel uit de soep.
  9. Voeg nog een scheutje sojasaus toe voor wat extra smaak en garneer de soep met koriander en een partje limoen.
  10. Leg de mihoen op de bodem van je soepkom en giet hier de soep overheen.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie